Translate

dimecres, 23 de gener de 2013

Patates al forn



PATATES AL FORN

INGREDIENTS
  • 1.800 de patates    
  • una ceba gran
  • dos tomàquets grans
  • 100 gr. de tomàquet de llauna triturat.
  • julivert
  • 4 alls
  • 50 gr. de pa ratllat     
  • pebre vermell dolç
  • oli                               
  • sal
  • una mica de sucre
  • 3 gots d'aigua
PREPARACIÓ

En primer lloc talleu la ceba en juliana i les patates rodones mes aviat primetes. En segon lloc barregeu als alls la farina de galeta i el pebre. Seguidament poseu tots el ingredients  en una plata  que pugui anar al forn, fent capes primer de patates una mica sobre posades perquè no s’enganxin i les saleu, a continuació una capa de seva, una mica de tomàquet triturat i finalment escampem per sobre la barreja d'alls  julivert pa ratllat, pebre  vermell dolç i un bon raig d'oli   successivament fins que hàgiu acabat tots els ingredients. Quant hàgiu posat l’ultima capa de seva, talleu els tomàquets rodons, els poseu a sobre la plata hi poseu sal una mica de sucre, afegiu  uns tres gots  d'aigua i per últim escampeu la mescla que os  queda  del pa ratllat, l'all, julivert, pebre vermell dolç i un bon raig d'oli d'oliva. Col·loquem la plata  dins el forn a 280 º durant una hora.  A mitja cocció l’abaixeu a 200º.(els graus i el temps de cocció depèn del forn que tingueu)Si us agraden rosses quant ja estiguin cuites podeu engegar una mica el grill  vigilant que no es cremin.  








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

comentaris