Translate

diumenge, 27 de gener de 2013

Fideua


FIDEUÀ
Ingredients per 4 persones
  • 300 g. Fideus nº 2
  • 900 ml. de Fumet de peix o aigua
  • 1 Sèpia
  • 4 Gambes
  • 4 Escamarlans
  • 1 Ceba
  • 200 gr. de tomàquet triturat
  • 1 pebrot verd
  • 1 All
  • Oli, sal i julivert
  • Una mica de vi
Preparació

Poses l’oli en una paella i fregeixes els fideus tot remenant contínuament perquè no es cremin, i els reserves. Amb el mateix oli fregirem el pebrot verd i quan sigui cuit el traurem de la paella i reservarem. Seguidament caurem les gambes i els escamarlans que també reservarem.  Farem obrir les cloïsses a la paella, les traurem del foc i posarem a coure la sèpia a foc mitja perquè treguin l’aigua i quan s’alegin beguda abaixarem el foc al mínim , afegirem  la seva i ho regarem amb un raig de vi. Quan aquesta estigui ben caramel·litzada , afegirem el tomàquet fins que estigui ben confitat. Farem una picada d’all i julivert i l’afegirem al sofregit junt amb el pebrot verd que hem reservat  i ho  passarem tot a la pella de fer la fideuà . Poseu els fideus que teníem reservats a la paella i el fregirem una mica junt amb el sofregit i seguidament i tireu l’aigua o el suquet de peix bullint,  els escamarlans i les gambes, i ho  deixarem coure durant 115 o 20 minuts segons el punt de cuit que ens agradi. La fideuà també la podeu fer només amb sèpia el procediment es el mateix.









2 comentaris:

  1. Que ben explicat, no t'he perdua. Per cert tens un regalet al nostre blog.

    ResponElimina
  2. Hola Àgata, no t'he contestat mes aviat parquè fa dies que no he mirat el blog.

    Moltes gràcies per nominar-me al premi. Estic molt contenta. M'alegro que t'hagi agradat la recepta de la fideuà. Fins aviat!

    ResponElimina

comentaris