Translate

dilluns, 21 de gener de 2013

Bacallà amb xanfaina

INGREDIENT
  • 4 trossos grans de bacallà  remullat                                                                                   
  • 250gr. de tomàquet de llauna triturat
  •  Una  Ceba
  •  Una  Albergínia
  •  Un Pebrot vermell         
  • Un Pebrot verd
  • Un Carbassó (opcional)
  • Sal
  •   Pebre negre
  • Sucre
  • Oli
  •  Farina blanca

PREPARACIÓ
     
     Fregim el bacallà enfarinat i el guardem a part. Colem l’oli i hi fregim la ceba, tallada fina, abans de ser ben cuita hi posem els pebrots, les albergínies i el carbassó ben talladets, ho deixem coure, també hi afegim el tomàquet ratllat; ho salpebrem i hi tirem un polsim de sucre. Deixem que cogui. Finalment posem el bacallà a la paella i el remenem sacsejant-lo uns instants. El traiem del foc i, amb molta cura, el tornem a sacsejar perquè la gelatina que porta el bacallà entre la pell i el tall es desprengui i la samfaina quedi molt més bona. També el podeu fer amb llet i ametlles. El procediment es el mateix, sense la  samfaina, només amb  un sofregit de seva i tomàquet i el final de la cocció i tirem una bona picada d’all julivert i ametlles que faci xup, xup durant 5 o 10 minuts



 

 

 

 
 
 
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

comentaris